Martijn Mak werkt als consultant bij Economisch Bureau Amsterdam. Martijn heeft verschillende onderzoeken gedaan voor de Rijksoverheid en lokale overheden op Aruba, Curaçao en Sint Maarten en in Caribisch Nederland. Zo voerde hij verschillende onderzoeken uit voor de landspakketten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en evalueerde hij het financieel toezicht op deze drie landen. Op Aruba heeft hij verder onderzoek gedaan naar koopkrachtontwikkeling en bracht hij de sociaaleconomische effecten van vakantiewoningen in kaart. Martijn heeft voor Curaçao onderzoek gedaan ten behoeve van een macro-economisch actieplan en geadviseerd over de prijsregulering van benzine.
Verder heeft hij de digitale infrastructuur in kaart gebracht in Caribisch Nederland, er de economische effecten van verhuurdersubsidie in beeld gebracht en de kostendekkendheid onderzocht van zowel de kinderbijslag als de bekostiging voor kinderopvang. Specifiek op Bonaire heeft hij de impact van het toerisme gekwantificeerd, en op Saba heeft hij onderzoek gedaan naar de oorzaken van het hoge prijsniveau.
Martijn heeft uitgebreide kwantitatieve ervaring en heeft verschillende mededingings- en staatssteunrechtelijke doorrekeningen uitgevoerd, in het bijzonder Market Economy Operator (MEO)-toetsen. Verder beoordeelde hij voor een rechtszaak een econometrisch voorspelmodel voor bijstandsbudgetten. Martijn ontwikkelt en beheert de data-tool Caribbean Analytics and Statistics (CAS).
Martijn is afgestudeerd econoom en econometrist. Tijdens zijn bachelor Econometrie voltooide hij ook het eerste jaar van Economie en Bedrijfseconomie en verbreedde hij zich in de richting van de Algemene Economie. Zowel zijn bachelor Econometrie als zijn master Economie volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en beide rondde hij cum laude af. Het onderzoek voor zijn afstudeerscriptie is gepubliceerd in het tijdschrift Sustainability.